Hoe werken wij?

Werk van begin tot eind

U overweegt een klus door ons te laten uitvoeren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Van eerste contact naar een afspraak op locatie

U kunt contact met ons opnemen door te bellen, mailen of het contactformulier op deze website in te vullen (zie tabblad contact). Meestal hebben we dan eerst even contact om de klus globaal te bespreken alvorens een afspraak te maken. In de meeste gevallen - uitzonderingen daargelaten - kom ik vervolgens bij u thuis langs om even kennis te maken, de klus in detail in beeld te brengen en mee te denken in uw wensen alvorens tot een offerte te komen. Het werk kan op urenbasis gedaan worden, maar indien u daar de voorkeur aan geeft, kan er in de meeste gevallen ook een vaste prijs offerte gemaakt worden, met daarin vermeld de werkzaamheden die binnen het werk vallen.

Van klusopname naar offerte of prijsafspraak

In de praktijk blijkt dat klanten met name voor grote klussen voorkeur geven aan een vaste prijsafspraak, om zodoende meer grip op het budget te houden. In sommige gevallen zal in onderling overleg toch gekozen worden voor werken op urenbasis omdat het werk zich niet goed laat inschatten. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Houtrot reparaties zijn daar een goed voorbeeld van: omdat aan de oppervlakte niet te zien is hoe diep het hout is aangetast, wordt pas tijdens het werk duidelijk wordt hoeveel materiaal nodig is en hoeveel tijd de reparatie kost. In dat geval stellen wij bij middelgrote en grotere klussen (niet als het om 1 dag werk gaat) een raming op, om zo toch feeling met het budget te houden. Vanzelfsprekend houden wij u gaande het bouwproces op de hoogte van de voortgang: mee- en tegenvallers zullen wij zodra wij die ontdekken meteen met u bespreken en waar mogelijk laten zien.

De uitvoering

Indien u besluit met ons in zee te gaan, zal het bouwproces in gang gezet worden: afspraken worden gemaakt met u en eventueel onderaannemers, een planning wordt gemaakt. Eenmaal gestart zijn wij gewoon om op werkdagen dagelijks door te werken totdat de klus geklaard is, uitzonderingen daargelaten. Met name bij het verbouwen van een badkamer of keuken vinden wij dit belangrijk, zodat u deze ruimtes zo snel mogelijk weer in gebruik kunt nemen, maar ook bij een totaalverbouwing proberen we uiteraard de duur van de verbouwing niet onnodig te laten uitlopen. Tijdens het bouwproces is er aandacht voor uw tevredenheid over het verloop en tussentijds resultaat van de klus, zodat eventueel tijdig bijgestuurd kan worden. Beide partijen - zowel wij als u - zijn daarvoor verantwoordelijk. Bij een eventuele oplevering kunnen indien nodig de puntjes nog op de i gezet worden. Soms wordt er bewust gekozen voor een apart oplevermoment, maar vaak gaat dat spontaan doordat wij een dusdanige relatie met u als klant opbouwen dat wanneer wij weggaan, gewoon alles naar tevredenheid gedaan is.


Het proces kort op een rijtje:

  • eerste contact: telefonisch of per mail
  • kennismaking en klusopname ter plaatse
  • calculatie door ons en uitbrengen offerte
  • bij akkoord offerte: inplanning van de klus in overleg met alle partijen.
  • uitvoering.
  • afronding en oplevering


Meer weten of een offerte aanvragen?